Kuchyně

Prozaické záležitosti stran diskusního fóra a jeho účastníků.
Uživatelský avatar
Hanulka21
Příspěvky: 3705
Registrován: 19.2.2008 18:58
Bydliště: Orlické hory

Příspěvek od Hanulka21 » 30.7.2008 0:56

doufám, ty šprýmaři, že ta místnost má být dobře odvětraná, protože po tom měkkém chlebu se rychle zaplynuje,ne?...ale dobrá rada jak využít vše do mrtě!
Uživatelský avatar
Marenka
Příspěvky: 1059
Registrován: 7.7.2008 18:41
Bydliště: Čechy

Příspěvek od Marenka » 30.7.2008 1:06

Myslím, že k té chlebové pochoutce si sklenici odpuštěné vody odpustím. :lol:
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 30.7.2008 14:44

Marenko,jen se neodříkej.Já mám lepší návrh,budeme tuto pochoutku konzumovat v grupě,uvidíme,kdo je silná osobnost.
Uživatelský avatar
Marenka
Příspěvky: 1059
Registrován: 7.7.2008 18:41
Bydliště: Čechy

Příspěvek od Marenka » 30.7.2008 18:46

To zřejmě poznáme podle povětrnostní situace, která nastane po čerstvém chlebu. Schválně - kdo dýl vydrží v uzavřené klubovně?
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 30.7.2008 18:55

Marenko,ještě musíme vymyslet cenu pro vítěze!!!!!
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 31.7.2008 10:53

Pozlacený krajíc tvrdého chleba... :?: :roll:
Uživatelský avatar
Marenka
Příspěvky: 1059
Registrován: 7.7.2008 18:41
Bydliště: Čechy

Příspěvek od Marenka » 31.7.2008 13:53

Že bychom ho pozlatili míchanými vajíčky nebo něčím podobným? :cry:
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 31.7.2008 14:14

A co takhle bronz starého Práška?
Prodávaný též na vkusné vánoční ozdoby ve formě pozlacených šišek, pozlacených žížal, či dokonce jablíček.
Je to cena a ne strava... :idea:
Uživatelský avatar
Marenka
Příspěvky: 1059
Registrován: 7.7.2008 18:41
Bydliště: Čechy

Příspěvek od Marenka » 31.7.2008 14:26

No jo, ale to je bronz. První cena je vždy zlatá. Tak navrhuji medaili z kočičího zlata. Znáš nějakou kočku nebo kocoura (může být i vopelíchanej), který by měl to zlato?
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 31.7.2008 15:04

Hanulka (21) je tím na fotce obvěšená... Nestačí?
Uživatelský avatar
Marenka
Příspěvky: 1059
Registrován: 7.7.2008 18:41
Bydliště: Čechy

Příspěvek od Marenka » 31.7.2008 16:48

Myslím, že by to od nás nebylo fér obrat ji o její zlato a dát je někomu jako výhru. Opravdu by to mělo být kočičí zlato. Hanulka je opravdová kočka, ale žádné zlato jí nevezmeme. Vždyť je to naše šéfka hned po Vitsofovi. Vymysli něco jiného.
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 16.8.2009 20:23

To není možné, že nikdo nenapsal celý rok ani jediný použitelný recept ??????
Tak já. Ale, ten opravdu stojí za vyzkoušení........

Švédský sypaný:

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
1 prášek do pečiva

smíchat a malinko větší polovinu vysypat do vymazaného a vysypaného pekáčku
2 Mikyšky velké 500ml.....může být i Kefír
1 hrnek cukru
3 vajíčka
smíchat a vylít na hmotu v pekáčku.....poklademe brosve, nebo meruňky, nebo cokoliv a nasypeme druhou polovinu, poklademe plátky másla a mrskneme asi na dvacet minut do vyhřáté trouby na 170 stupňů
pokud zbude, je na druhý den ještě chutnější..........

jó....a je to dávka na velký plech !!!!
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 25.8.2009 7:59

Na co nové recepty, když člověk nevyzkoušel ani všechny ty staré? 8-)

Nejsem kuchař, ale hlad je občas velkým hybatelem, takže už jsem něco uvařil.
Kdysi jsem v rámci slaměného vdovectví (cca 30 let zpět), kdy už byly sežrány i obrázky potravin z tapet a já zase zapomněl při cestě z práce něco koupit jsem si vzpomněl na pytlík suchého chleba pod stolem na topení.
Santnerka je k knihovně a od té doby miluju tuhlenctu chlebovou polévku. Ale dělám si ji dnes následovně, takže možná Santnerová praví něco jiného.

Chlebovka

Co do toho: chleba přiměřeně, sůl, kmín, určitě i voda, něco sádla, trošku smetany nebo tenkrát kondenzované neslazené mléko, 1 cibule, 1 vejce - tenkrát nebylo a tak jsem si do toho tenkrát dal stařičké TEBI, takže vitamínu B bylo ažaž :) .

Co s tím: Chleba rozkrájet na kousky nebo rozdrtit a dáme rozvařit do osolené vody s kmínem. Vody ale přidávat jen tolik, aby byla cca řídká krupičná kaše.
Rozvařenou chlebovou plpu propasírovat na cibulku zpěněnou na sádle, malinko za promíchávání přismahneme, nandáme zpět do hrnce, přidáme vodu, smetanu a do vřící polévky rozškvrdláme vejce.

Možná jenom vzhledem k tomu, že miluju chleba je to pro mne mňamka.
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 30.8.2009 21:13

Tenhle Rancherův recept jsem vyzkoušela.....a dávám jedničku.....polévka je skvělá....
Uživatelský avatar
Hanulka21
Příspěvky: 3705
Registrován: 19.2.2008 18:58
Bydliště: Orlické hory

Příspěvek od Hanulka21 » 1.9.2009 0:16

u nás byla zase oblíbená tato polévka a bylo to poslední jídlo co jedl Mirek a chtěl ji ještě v polospánku než než ho jeden neschopný lékař uspal na stálo... uvařit!

uděláme jíšku, buď na sucho či řídkou..podle toho co jsme doma našli za tuk, olej či sádlo v lednici, osmažili, přidali kmín a pepř a hodili na to jedno vajíčko a rychle zamíchali..udělali se cucky a pak jsme dolili vodou, povařili a dosolili podle potřeby..rychlá...levná...říkali jsme ji hadrová nebo cárová polévka..někdy jsem do ní nakrájela ještě pórek ..polkévka byla za 15 minut na stole...
Uživatelský avatar
Hanulka21
Příspěvky: 3705
Registrován: 19.2.2008 18:58
Bydliště: Orlické hory

Příspěvek od Hanulka21 » 17.11.2009 18:51

Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 11.12.2010 8:46

Tvarohová vánočka:
------------------------

250g tvarohu
150g másla
150g cukru
2 vejce
1 vanilkový cukr
pytlík rozinek
hrst mandlí
citronová kůra
0,5 dcl mléka
2 lžíce Rumu
2 prášky do pečiva
500g hladké mouky

Udělat těsto, splést vánočku, do předehřáté trouby, péct aspoň 45minut.

Zase jiná chuť, než kynutá, je vláčnější.......
Uživatelský avatar
jazylka
Příspěvky: 1454
Registrován: 26.3.2010 16:50
Bydliště: Malé Karpaty

Příspěvek od jazylka » 12.12.2010 21:44

Pekné, to stojí za pokus.
Pripomenulo mi to moju babičku - keď bolo v recepte uvedené niečo ako "2 lyžice Rumu", zvykla to komentovať: "Šupnem ten Rum do čaju a mám to bez pečenia..."
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 12.12.2010 22:05

Taky si myslím, že se ten Rum při pečení zbytečně vypaří...teda, jaksi nesplní své poslání.....
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 21.12.2010 10:44

Kama píše:Taky si myslím, že se ten Rum při pečení zbytečně vypaří...teda, jaksi nesplní své poslání.....
:shock: Kamová, rozumí Vona vůbec pečení a Rumu? Proč se prodává rumová tresť pro ty, kdo tam tu vůni prostě potřebujou.
Teda pokud tím nemyslela, že dvě lžičky jdou do těsta a zbytek půlčáku se zbytečně vypaří při pečení :-P

Kamová, Kamová. Že vona je vyděšená z tohohlenc?
http://zpravy.idnes.cz/manzele-chteli-k ... _krimi_jba :shock:
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 21.12.2010 15:23

Zdarec Rančííííí....
Ty bláho, tolik škody.....myslím na tom Rumu. To jim nemůžem odpustit a když, tak těžko :wink: .
Oni ti od Kolína, jak se jen trošku potkají, hned by si jenom hráli. Tu na vláček, tu na schovku, ale zacházet s Rumem, to teda ani náhodou.....

Víš, my Moraváci( a Slezané) máme k těmto druhům tekutin jiný vztah, takový vřelejší bych řekla a proto tě ujišťuji, že vypařováním Rumu u pečení cukroví jsem de fakto myslela to samé, co ty.
Mimochodem, už jsi někdy pekl Opilého Izidora????
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 21.12.2010 22:16

Ne, nepekl, dokonce jsem ani nemlel ořechy, nerozlíval těsto ani nemícha a nemazal krém.
Ovšem na Ožralého Izidóra jsem již pomoc několikrát realizoval :-P
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 22.12.2010 16:27

Tak to jsem htěla slyšet...teda číst....
Uživatelský avatar
Hanulka21
Příspěvky: 3705
Registrován: 19.2.2008 18:58
Bydliště: Orlické hory

Příspěvek od Hanulka21 » 24.12.2010 2:39

já vyhlášená pekařka a cukrářka ani letos cukroví nepekla.. :cry:
všichni jsou ze mě v šoku!!
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 14.2.2012 13:53

jdu dělat tuhle bábovku.....

Nadýchaná kokosová bábovka od Lucky

Na 1 bábovku potřebujete: 2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1 hrnek oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 3 vejce a lžíci oleje a hrst kokosu na vymazání a vysypání formy.
nena
Příspěvky: 509
Registrován: 6.1.2012 21:51

Příspěvek od nena » 19.2.2012 13:37

Jak se povedla bábovka? Mohla by být dobrá,taky někdy zkusím :)
Já dělala TVAROHOVÉ KOULE:
1 tvaroh
2 dcl.vody
2 lžíce cukru
3 vejce
1 pr.do peč.
25 dkg hladké mouky

Vše smíchat,nabírat lžící a stírat do rozpáleného tuku.Usmažené obalit v moučkovém cukru.
Rychlé a chutné.
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 19.2.2012 13:50

Nen, tenhle tvůj recept je opravdu dobrý, já ho znám pod názvem Tarohové rychlé kobližky.
Uživatelský avatar
lea
Příspěvky: 6850
Registrován: 3.12.2009 22:55
Bydliště: Praha

Příspěvek od lea » 19.2.2012 14:00

Zase už koblihy a co na to cholesterol? :roll:
Uživatelský avatar
Rancher
Příspěvky: 2283
Registrován: 29.7.2008 13:44

Příspěvek od Rancher » 19.2.2012 14:52

Jako zástupce společnosti Cholesterol, nemám proti koblížkům námitek.
Všechny byly vloženy do osudí a vysmažené koblížky jsou tudíž platné.
Uživatelský avatar
Kama
Příspěvky: 9564
Registrován: 19.2.2008 21:52

Příspěvek od Kama » 19.2.2012 20:28

Nevím přesně, co je cholesterol, ale zato mám zvýšenou hladinu bílého rubinu.....Obrázek
Odpovědět